Review Mizuno Wave Rebellion

Review Mizuno Wave Rebellion voor Bike&Run/Lopers Company Zevenaar:

Voor het eerst lopen op een Mizuno hardloopschoen, wat een genot was dat zeg.

Afgelopen 2,5 week heb ik ruim 120km gelopen op de Wave Rebellion, van korte baan training tot een halve marathon duurloop tempo. André van Bike&Run Zevenaar vroeg me hier mijn ervaring over te vertellen.

Schoen: Mizuno Wave Rebellion

Kleur: Indiank/SBlue/IRed

Maat: 42

Pasvorm schoen: Normaal

Heel Drop: 8mm

Gewicht: 230 Gram

Bij het aan doen van de schoen voelt hij ruim aan wat een fijn gevoel geeft, past lekker om de voet maar zeker niet strak. Door de wat brede uitlopende zool voor en achter merk je meteen dat het een stabiele schoen is.

De slijtzool is gemaakt van G3 rubber, en dit geeft een enorme grip. Zowel op de baan maar ook zeker op de weg is dit heel goed te merken. In het begin is dit even wennen maar na 2 korte loopjes ben je hieraan gewend en merk je hoe fijn die grip is.

De eerste intervaltraining met de Mizuno was voor mij een baantraining 10x200m.

Je merkt op de baan echt de grip, maar tegelijk ook een fijne energieteruggave die bij hoge snelheid goed te merken is. In het begin had ik het even over de bredere zool, wat ook goed merkbaar is tijdens het lopen. Het geeft veel stabiliteit tijdens het snellere werk ondanks het een schoen is voor de neutrale loper.

Rustige duurloop van 10 km was de volgende training op de weg.

Hier merk je meteen weer de grip die deze schoen heeft.

Wat ik erg fijn vind aan deze schoen is de stabiliteit, maar ook op de weg een fijne demping. Er zit in deze Mizuno een Glass Fiber Wave Plate, dat geeft je tot wel 11 keer meer afzetvermogen dan de normale Wave plates. Ook is het materiaal van de Glass Fiber

Wave plate een stuk duurzamer en gaat het dus ook langer mee dan een Carbonplaat. 

Intervaltraining op de weg: 2x2000m – 4x800m 3:40 min/km.

Snelheid is waar deze schoen zeer goed voor gemaakt is. Wat liep dit lekker en soepel, fijne energieteruggave, fijne grip op hogere snelheid, die grip is ook fijn bij het nemen van bochten op hogere snelheid tijdens je training of wedstrijd.

Lange duurloop Halve marathon.

Fijne stabiele schoen, die je het gevoel geeft nog kilometers door te kunnen lopen en dat is toch wat wil tijdens het hardlopen, zeker tijdens je duurloop.

Conclusie Mizuno Wave Rebellion: Het lijkt of deze schoen alleen maar positieve punten heeft, en dat is ook zo. Ik ben echt ontzettend blij verrast door deze schoen, ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht. Een perfecte schoen voor hoge snelheid tijdens je tempolopen, intervaltraining maar ook voor je rustige duurloop een echte kilometervreter.

Wouter Luitjes

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply